Jag heter Britta och är nybliven keramiker som hittat min passion i leran. Att dreja är något jag velat prova så länge jag kan minnas men inte kommit mig för tidigare. Det började med två kvällskurser hösten 2020 och våren 2021. Då jag inte kunde få nog av detta hantverk hyrde jag sedan in mig i en keramikverkstad i ett år. I maj 2022 skaffade jag lokal där jag byggt upp min egen studio. 

Jag gör framförallt drejade föremål i stengodslera, men ibland smyger det sig in något kavlat också. Jag tycker att något av det roligaste i processen är att dekorera och det gör jag med allt ifrån karvade eller tejpade mönster till små fågelfigurer eller bara en livfull glasyr. Jag befinner mig fortfarande på en fantastisk upptäcktsfärd bland tekniker och möjligheter för olika typer av uttryck.


Lokalen där jag byggt upp min keramikverkstad ligger i Kärrtorp, ett par minuters promenad från torg, tunnelbana och bussar. Den är placerad en halvtrappa ner i ett bostadshus och är rymlig med stort ljusinsläpp. 

Jag har i nuläget sex drejskivor och två stora arbetsbord. Detta är min arbetsplats men jag hyr även ut verkstadsplatser, kontakta mig om du vill veta mer. 


Här hittar du info om kommande marknader, utställningar, butiker eller liknande där jag säljer mina alster:

• Handkraft kvinnokraft julmarknad, Fryshuset Stockholm, 26/11
• The Other Side Market, Winterviken, 2-3/12
• Local femmes onlinemarknad, 2-3/12
• Färgfabriken julmarknad, Liljeholmen Stockholm 9-10/12